Latvijas galda spēļu izstrādātājs radīs spēli Harija Potera tematikā

Latvijas galda spēļu izstrādātājs un tirgotājs SIA “Brain Games” noslēdzis līgumu ar ASV bāzēto kino un izklaides industrijas kompāniju “Warner Brothers” par galda spēles izstrādi Harija Potera filmu tematikā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Līga Lugovija.

Ar kinostudiju noslēgts licences līgums, kas nozīmē, ka “Brain Games” izveidos spēli ar Harija Potera filmu tēliem un vizuālo noformējumu, kas tiks tirgota lielākajā daļā pasaules valstu.

Daļa no šīs spēles ienākumiem nonāks “Warner Brothers” rīcībā, taču citas līguma detaļas uzņēmums nevar atklāt.

Paredzēts, ka spēle nonāks tirdzniecībā šī gada vidū vai gada otrajā pusē, taču konkrēts datums vēl nav zināms.

Kā norādīja Lugovija, jaunā spēle noteikti būs pieejama arī Latvijā. Turklāt, iespējams, ka tieši Latvija būs pati pirmā valsts, kur šī spēle parādīsies tirdzniecībā, jo lielāko daļu no spēles tirāžas uzņēmums plāno ražot Latvijā, uzņēmuma jaunizveidotajā galda spēļu un iepakojuma ražotnē “Folded Box”.

Jaunā galda spēle adaptēta no Latvijā radītās spēles “ICECOOL”, kas ieguvusi vairākus starptautiskus apbalvojumus un popularitāti visā pasaulē. Patlaban “ICECOOL” pieejama gan klasiskajā formātā, gan digitāli. Šo formātu “Brain Games” īstenojis sadarbībā ar Igaunijas digitālo spēļu attīstītāju “Simple Magic”.

Spēle digitālajā versijā pieejama platformā “Roblox”, kur tā patlaban tiek piedāvāta “beta” versijā, kas nozīmē, ka tā tiks uzlabota un pilnveidota, reaģējot uz lietotāju pieredzi. Līga Lugovija atzīmēja, ka digitālā versija spēlēšanai ir pieejama bez maksas. Lielākās investīcijas šajā projektā ir veicis spēļu attīstītājs “Simple Magic”.

“Vai šis projekts būs atmaksājies, varēsim spriest pēc vairākiem mēnešiem vai gada,” piebilda uzņēmuma pārstāve.

Kompānija “Brain Games” reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 71 120 eiro, liecina informācija “Firmas.lv”. Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 3,135 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt “Brain Games” peļņa pieauga par 25,6% – līdz 375 431 eiro. “Brain Games” vienīgais īpašnieks ir Egils Grasmanis.

Zaļā Josta - Reklāma