Latvijas čellista ieraksts skanēs amerikāņu filmā

Grupas Dagamba mūziķačellista Antona Trocjuka šī gadapavasarī Pēterbaznīcā veiktais Arvo Pērta skaņdarbaFratres” ieraksts izvēlēts par skaņu celiņu topošai filmai“Horizons” par komponista Arvo Pērta līdzgaitniekuamerikāņu rakstnieku Beriju Lopezuinfor portāls balticevents.info.

— Es biju patiesi saviļņots, kad saņēmu e-pastu no filmasproducentiem ar lūgumu izmantot manu ierakstu filmā par BerijuLopezu. Viņš un igauņu komponists Arvo Pērts  bija labi draugi, tieši tāpēc filmas veidotāji meklēja viņa mūziku. Šķirstot Youtubepieejamos ierakstus,  viņi atrada manu izpildījumu, iedvesmojās un sazinājās ar mani. Arvo Pērts ir viens no visspēlētākajiemkomponistiem visā pasaulē, un “Fratres ir viens no populārākajiem viņa skaņdarbiem – stāsta Antons Trocjuks.

Arvo Pērts savā mūzikā, pretstatot vētrainus, emocionālus motīvusun stindzinošu klusumu, atspoguļo, kā mūsos cīnās mirklis armūžību. Līdzīgas tēmas savos darbos apskatījis arī rakstnieksBerijs Lopezs, pievēršoties dabas un vides problemātikai. Filmasveidotājs Džeremijs Zeiferts (Jeremy Seifert) ir nopelniembagāts dokumentālo filmu režisors, kurš par savām pēdējāmfilmām saņēmis vairāk nekā 30 starptautiskus apbalvojumusvisā pasaulē. Viņa darbu centrā allaž bija cilvēka kultūras un dabasattiecības. Filma par rakstnieku tiks plaši demonstrēta ASV televīzijā un tiešsaistes vietnēs. Filmas pirmizrāde tika plānota augusta beigās.

Ieraksts “Fratres” (https://www.youtube.com/watch?v=2KDMwvMIoVU&t=8s), kurā piedalījās arī koncertmeistare Evija Auziņa, tika radīts par godu Arvo Pērta 85. dzimšanas dienai, un tas tika iecerēts kā aicinājums rast sevī iekšējo mieru.  Tas ir arī priekšvēstnesis Antona Trocjuka solo koncertiem, kā arī drīzumā gaidāmajam solo albumam. 

Zaļā Josta - Reklāma