Latvija saņēmusi “AstraZeneca” ražotās vakcīnas piegādes daļu

Latvija saņēmusi ražotāja “AstraZeneca” vakcīnas “Covid-19 Vaccine AstraZeneca” piegādes daļu – 21 600 devas. Saņemtās vakcīnas tiks izmantotas, lai turpinātu iedzīvotāju vecumā virs 70 gadiem vakcināciju, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcināciju, kā arī medicīnas iestāžu darbinieku vakcināciju.

Sākot ar 8. martu par vakcīnas “COVID-19 Vaccine AstraZeneca” uzglabāšanu Latvijā atbildīgs uzņēmums SIA “Oribalt Rīga”, jo iepriekšējais līgums ar uzņēmumu SIA “Vakcīna” beidzās. Tika rīkota iepirkuma procedūra (sarunu procedūra) – tās rezultātā tika izvēlēts pretendents, kas piedāvāja zemāko cenu par vakcīnu uzglabāšanu un loģistiku. Uzņēmums  SIA “Oribalt Rīga” atbildīgs arī par vakcīnas loģistiku Latvijā, veicot vakcīnu izvadāšanu uz konkrētiem vakcinācijas kabinetiem.

Informācijai:

Informācija par vakcīnu izstrādi un apstiprināšanu pieejama Zāļu valsts aģentūras tīmekļvietnes www.zva.gov.lv sadaļā “Covid-19 ziņas”.

Plašāka informācija par to, kā Latvijā notiks vakcinācija, un par vakcīnas saņemšanu ir pieejama Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnes www.spkc.gov.lv sadaļā “Vakcīnas pret Covid-19”.

Zaļā Josta - Reklāma