“Laimas” šokolādes muzejam septiņu gadu jubileja

Godinot “Laimas” šokolādes muzeja septiņu gadu jubileju, kas tiks atzīmēta 18. decembrī, “Orkla Latvija” investēs 40 000 eiro tā attīstībā un ekspozīciju pilnveidē, kā arī atklāj jaunu informatīvo muzeja mājaslapu.

“Ar patiesu lepnumu šogad atzīmējam zīmola “Laima” 150 gadu jubileju, un tieši “Laimas” šokolādes muzejs ir tā vieta, kur izzināt gan zīmola attīstību kopš 1870. gada līdz pat mūsdienām, gan arī saldumu pirmsākumus. Godinot zīmola “Laima” un šokolādes muzeja jubilejas, šogad esam arī izstrādājuši interaktīvu muzeja mājaslapu – www.laimasokoladesmuzejs.lv –, kas sniedz ne tikai aktuālo informāciju par muzeju, bet arī intriģējošu ieskatu nozīmīgos saldumu vēstures periodos,” uzsver “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša. 

“Rūpīgi ievērojot piesardzības pasākumus un nosakot striktus veselības drošības noteikumus, šogad turpinājām “Laimas” šokolādes muzeja darbību. Šobrīd muzejs strādā tikai nedēļas nogalēs un apmeklētājiem būs atvērts līdz 20. decembrim. Savukārt no decembra beigām līdz pat februārim cītīgi strādāsim pie muzeja ekspozīciju atjaunošanas, lai jau februārī gaidītu saldummīļus ciemos pie mums un iepazīstinātu ar jaunumiem,” papildina “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša. 

2013. gada 18. decembrī Rīgā, Miera ielā 22 durvis vēra saldāko Baltijas vēstures liecību glabātājs – “Laimas” šokolādes muzejs. Šo septiņu gadu laikā muzeju apmeklējuši vairāk nekā 240 000 viesu, lai ar visām maņām – redzot, garšojot, sadzirdot un sajūtot –, izzinātu un iepazītu šokolādes ražošanas tradīcijas. Gadu laikā muzejs kļuvis par iecienītu apskates objektu gan vēstures entuziastu, gan saldumu cienītāju vidū no visas Latvijas un plašās pasaules. Muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, pašreizējās ekspozīcijas izveidē ir izmantoti 100 kilogramu īsto kakao pupiņu, savukārt tā vecākajam eksponātam ir vairāk nekā 120 gadu. 

Kā jau ziņots iepriekš, 2020. gadā Latvijā mīlētākais saldumu zīmols “Laima” atzīmē 150 gadu jubileju. “Laima” sevī iemieso mīlestības stāstu par sev mīļajiem, vēsturi, vērtībām un savām saknēm. Tā vienmēr ir bijusi Latvijas dzīves nozīmīgo un priecīgo mirkļu līdzgaitniece, tādēļ par godu 150 gadu jubilejai, “Laimas” meistari radījuši īpašu saldumu kolekciju, izceļot zīmola klasiskās garšas, un ar lepnumu turpina šo mīlestības un Latvijas piederības stāstu. 

Zaļā Josta - Reklāma