L.Ozola: Rīgas pašvaldības policija ir paraugs citu Latvijas pilsētu pašvaldībām

Ceturtdien, 8. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola iepazīšanās vizītē apmeklēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) galveno iecirkni Lomonosova ielā 12a, kur policijas vadības sanāksmē iepazinās ar RPP struktūrvienību vadītājiem un pārrunāja turpmāko sadarbību. L.Ozolu iecirknī sagaidīja RPP priekšnieks Juris Lūkass un Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs.  

L. Ozola izteica atzinību katram no struktūrvienību vadītājiem Rīgas policijas dienesta izveidē un attīstībā, kurš var kalpot par paraugu citu Latvijas pilsētu pašvaldībām.

“Mūsu mērķis ir padarīt Rīgu kā maksimāli drošu dzīvesvietu cilvēkiem, tai ir jābūt pilsētai, uz kuru dodas cilvēki ne tikai ikdienā strādāt, bet kura ir arī droša dzīves vide tās iedzīvotājiem. Man ir svarīgi, ka Rīgai jābūt drošai ģimenēm ar bērniem. Bērni, kā neaizsargātākie sabiedrības locekļi, prasa īpašu uzmanību. Rūpējoties ar bērniem, mēs arī dodam pārliecību ģimenēm, ka tās Rīgai ir svarīgas,” uzsvēra vicemēre.  

L.Ozola runāja par to, ka pašvaldības policijai vienlīdz ir jārēķinās arī ar tās partneru ieguldījumu drošas vides radīšanā. Drošas vides radīšana ir komplekss risinājums. Ir svarīgi, ka blakus ir efektīvi strādājoša Valsts policija, drošības dienesti, citas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādes. Sevišķi svarīga šādu dienestu kopīga efektīva darbība ir hibrīdapdraudējuma apstākļos, kad nemieru sabiedrībā var radīt un uzturēt Latvijas valstiskumu apdraudoši spēki. “Sargāt Latvijas valstiskumu mums ir kopīga atbildība – gan man esot politikā, gan jums strādājot policijā,” norādīja Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētāja.

L.Ozola informēja, ka komiteja strādās pie tā, lai atvieglotu pašvaldības policijas darbu un policistiem nebūtu jāveic tie uzdevumi, kurus var veikt tādu specifisku dienestu amatpersonas, kuri ikdienā nestrādā ar sabiedriskās drošības jautājumiem, piemēram,  stāvēšanas un apstāšanās noteikumu ievērošanas pārbaudes. Tādējādi pašvaldības policijas dienests varēs veltīt vairāk laika sadarbībai ar iedzīvotājiem, esot ielās, esot ciešā saziņā ar cilvēkiem.  “Strādāsim likumam un kārtībai, “ uzsvēra L. Ozola.

Zaļā Josta - Reklāma