L.Ozola: Ārkārtējās situācijas ieviešanu vēl var apturēt

Iveta BulānePielikumi15:24 (pirms 1 stundas)
kam:

Informācija presei

04.11.2020

L.Ozola: Ārkārtējās situācijas ieviešanu vēl var apturēt

“Sabiedrībai un kārtības uzturēšanas spēkiem ir aktīvi jāsadarbojas! Tikai tā mēs visi kopīgi varam apturēt ārkārtējās situācijas ieviešanu,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola.

Komitejas priekšsēdētāja ir devusi Rīgas pašvaldības policijai uzsvērtu aicinājumu pastiprināti patrulēt ielās un brīdināt cilvēkus par epidemioloģiskiem piesardzības pasākumiem.

L.Ozola: “Es aicinu rīdziniekus un pašvaldības policijas spēkus ar kopīgu atbildīgu rīcību censties apturēt ārkārtas situācijas ieviešanu, kuru neviens nevēlas. Savukārt, atbildīgās institūcijas aicinu steidzami palielināt testēšanas kapacitāti, lai ar šo instrumentu paaugstinātu situācijas kontroli.”

To, kā situācija var strauji sakāpināties, mēs redzam Lietuvas piemērā ar 18% inficēto rādītāju veiktajās pārbaudēs un plānoto valsts mēroga karantīnas ieviešanu. Kā ziņots, pēdējo 24h laikā veikti 7328 COVID-19 izmeklējumi, reģistrēti 313 jauni inficēšanās gadījumi, 6 personas mirušas (3 personas vecuma grupā no 60 līdz 80, 3 personas vecuma grupā no 80 līdz 90).

Zaļā Josta - Reklāma