Kravas vilcienos atklāj 760 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušo kravas vilcienu kontroli, aizvadītajās brīvdienās atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija paslēptas čuguna kravās. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika izņemti      760 000 cigarešu (38 000 paciņas cigarešu).

Vakar, 2022. gada 4. septembrī, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, muitas kinologam ar dienesta suni radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonos ar čuguna kravu. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām tika veikta fiziskā kontrole un atklāts, ka četros vagonos paslēptas 20 kastes ar cigaretēm. Iepakojumos atradās 200 000 cigarešu “NZ”, “Minsk”, “Queen” un “Premjer” (10 000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Arī šī gada 3. septembrī, veicot divu kravas vilcienu sastāvu muitas kontroli Indras muitas kontroles punktā, tika novērsta cigarešu kontrabanda. Izvērtējot vilciena sastāva skenējuma attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvadāšanu vagonos ar kravu – čuguns. Pārbaudot vagonus, muitas kinologs ar darba suni un VRS amatpersonas konstatēja, ka zem čuguna slāņa ir paslēptas cigaretes. 

Kontroles rezultātā izņemti 380 000 cigarešu “Premjer”, “NZ”, “Minsk” un “Queen” (19 000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Otra vilciena sastāva kontroles rezultātā tika izņemti 180 000 cigarešu “Minsk” un “Queen” (9000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 134 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

VID tīmekļvietnes sadaļā “Muita/Noderīgi/Kontrabandas cigaretes/Statistika” ir iespēja tiešsaistē izsekot, kāds ir atklātās kontrabandas apjoms šajā jomā.

Zaļā Josta - Reklāma