Kravas transportlīdzekļos atklāj 240 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes  amatpersonas, veicot kravas automobiļu un vilcienu kontroli, novērsa 240 400 cigarešu (12 020 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas automobiļu kabīņu konstrukcijās un vagonos ar šķeldas kravām.  

Šī gada 30.martā Pāternieku muitas kontroles punktā (MKP), veicot kravas auto kontroli, muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) darbiniekiem konstatēja, ka transportlīdzekļa kabīnē atrodas nedeklarētas cigaretes. Slēptuvi palīdzēja atklāt muitas darba suns. Padziļinātās kontroles rezultātā tika konstatēts, ka dažādās vietās – priekšējā panelī, durvīs, sēdeklī un citur – ir noslēptas kopumā 23 640 cigaretes (1182 paciņas) “Camel”, “Winston”, “Premjer”, “Parliament” u.c. 

Šī gada 27.martā Indras MKP amatpersonas, analizējot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenējuma attēlus, atklāja nedeklarētu preču pārvietošanu vairākos vagonos ar šķeldas kravām. Sadarbībā ar VRS amatpersonām kontroles rezultātā tika izņemtas 70 200 cigaretes (3510 paciņas) “NZ” un “Premjer”.

Arī šī gada 26.martā Indras MKP amatpersonas, veicot vilciena sastāva skenējuma attēlu analīzi, konstatēja, ka vagonos ar šķeldu tiek slēptas cigaretes. Sadarbībā ar VRS kolēģiem tika izņemtas 59 940 cigaretes (2997 paciņas) “NZ” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt Terehovas MKP 26.martā, veicot no Krievijas iebraukuša kravas auto kontroli,  muitas amatpersonas atklāja, ka transportlīdzekļa kabīnē aiz griestu apšuvuma ir noslēptas 11 960 cigaretes (598 paciņas) “Camel”. 

Līdzīgs pārkāpums tika novērsts arī šogad 21.martā, kad Silenes MKP amatpersonas, pārbaudot no Baltkrievijas iebraukušu kravas automobili, kabīnes konstrukcijās konstatēja kontrabandas cigaretes. Slēptuves palīdzēja atklāt muitas darba suns, un tajās atradās 14 680 cigaretes (734 paciņas) “Camel”, “Minsk” un “NZ”.

Tajā pašā dienā Indras MKP darbinieki atklāja trīs vagonos ar šķeldas kravām ieraktās 59 980 cigaretes (2999 paciņas) “NZ”.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Zaļā Josta - Reklāma