Kravas transportlīdzekļos atklāj 162 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilcienu un automašīnu kontroli, novērsa 162 440 cigarešu (8122 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vilcienu vagonos ar šķeldas kravām, kā arī vairākās slēptuvēs automašīnas kabīnē.  

Vakar, 25.februārī, Indras muitas kontroles punkta (MKP) muitas amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena skenējuma attēlu analīzi, atklāja nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar šķeldas kravu. Pārbaudot vagonu, Valsts robežsardzes (VRS) darbinieki konstatēja no muitas kontroles slēptas cigaretes. Melnā polietilēna plēvē ietītajos iepakojumos atradās 100 000 cigarešu (5000 paciņas) “Premjer” un “NZ Gold” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes  markām. 

Arī skenējot citu vilciena sastāvu, Indras MKP muitas amatpersonas konstatēja, ka vagonā ar šķeldas kravu ir paslēptas cigaretes. Veicot vagona kontroli sadarbībā ar VRS amatpersonām, tika izņemtas kopumā 49 900 cigaretes (2495 paciņas) “Premjer” un “NZ Gold”.

Savukārt Silenes MKP muitas amatpersonas 25.februārī, veicot no Baltkrievijas iebraukušas kravas automašīnas kontroli, atklāja, ka kabīnē aiz apšuvuma, priekšējā panelī, zem sēdekļa un transportlīdzekļa vadītāja guļvietas matracī ir paslēptas cigaretes. Slēptuvēs atradās 12 540 cigaretes (627 paciņas) “Premjer”, “Camel”, Winston” un “NZ Gold” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un bez akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā, konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli tiek nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu. 

Zaļā Josta - Reklāma