Kopējais pieteikumu skaits Covid-19 vakcīnai uz plkst. 17.00 pārsniedz 90 000

Vietnē www.manavakcina.lvun pa tālruņa līniju 8989 šodien uz plkst. 17.00 vakcīnai pret Covid-19 kopā pieteikušies jau vairāk nekā 90 000 iedzīvotāju. 

Vakar plkst. 9.00 darbu uzsāka jau otrais no kopā četriem plānotajiem pieteikšanās veidiem vakcīnai pret Covid-19 –bezmaksas tālruņa līnija 8989. Tālruņa līnija tika izveidota ar mērķi, lai atvieglotu pieteikšanos tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri objektīvu iemeslu dēļ nevar izmantot pieteikšanās vietni www.manavakcina.lv

87 322 pieteikušies caur vietni www.manavakcina.lv, 3488 pieteikumi saņemti, zvanot uz bezmaksas līniju 8989.

Tālruņa līnijas darba laiks ir katru darba dienu no 9:00 līdz 17:00. Tālruņa līnijaizmantojama tikai un vienīgi, lai nodrošinātu iedzīvotāju reģistrēšanu vakcīnas saņemšanai. Jebkādas konsultācijas saistībā ar veselības jautājumiem iedzīvotāji tiek aicināti uzdot savam ģimenes ārstam. Aicinām seniorus izmantot šo iespēju reģistrācijai savai vakcīnai pret Covid-19.

Nevienam no pieteikšanās kanāliem nav paredzēta priekšrocība vakcinācijas secības plānošanā. Neatkarīgi no tā, vai pieteikums tiks saņemts vietnē www.manavakcina.lvvai arī pa tālruni, brīdī, kad vakcīnas būs pieejamas, šie dati tiks izmantoti vakcinācijas procesa plānošanai un organizēšanai. 

Veicot zvanu, iedzīvotājiem būs sevi jāidentificē ar personas kodu un vārdu/uzvārdu un jānorāda savs tālruņa numurs un/vai e-pasta adrese. Iedzīvotāji varēs norādīt arī otru – kāda tuva cilvēka – tālruņa numuru, uz kuru zvanīt, lai justos droši, ka patiešām būs sasniedzami brīdī, kad pienāks vakcinācijas laiks. Aicinām iedzīvotājus būt gataviem nosaukt savu personas kodu un vārdu uzvārdu, kā arī zināt otru telefona numuru, kuru norādīt pieteikumā, ja tāda nepieciešamība un vēlme ir.

Vakcinācijas kārtība tiks plānota pēc prioritāro grupu principa, kur priekšroka vispirms tiek dota cilvēkiem, kuru dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. 

Zaļā Josta - Reklāma