Jūrkalnē notiks festivāls makšķerēšanā no jūras krasta

17. oktobrī Jūrkalnē no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00 notiks festivāls jūras makšķerēšanā no krasta un desmitais  Latvijas čempionāts jūras makšķerēšanā tautas klasē.  Festivāla mērķis ir jūras zivju makšķerēšana, pieredzes apmaiņa, arī vides aizsardzības un dabas sakopšanas popularizēšana makšķernieku vidū.

Sacensībās piedalīsies komandas ar diviem dalībniekiem. Augstāko vietu Latvijas čempionātā iegūs komanda ar smagāko lomu. Komandas, kas izcīnīs pirmo, otro vai trešo vietu,  saņems čempionu medaļas un balvas. Pasniegs arī pārsteiguma balvas. Sacensību galvenais tiesnesis – Egīls Draudiņš. 

Festivālu organizē IK “Marita J” sadarbībā ar Jūrkalnes pagasta pārvaldi un Jūrkalnes tautas namu. Atbalsta SIA “Salmo” un Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija. 

Savukārt pie Jūrkalnes tautas nama 17. oktobrī svinēs Zivju dienu. Tas būs saistošs pasākums visai ģimenei. No plkst. 12 varēs vērot, kā top dažādi zivju ēdieni un kūpina zivis, nogaršojot tās. Kamēr vecāki iepirksies tirdziņā, bērniem būs iespēja izklaidēties radošajās darbnīcās. Visu dienu pie tautas nama skanēs lustīga mūzika, uzstāsies vietējais Jūrkalnes muzikants Ainars Dūdiņš, bet Zivju dienas īpašais viesis būs Jānis Narkevics.

Zaļā Josta - Reklāma