Janvārī konstatēts 321 pārkāpums saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma

Janvāra laikā pašvaldība konstatējusi jau 321 pārkāpumu saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma.

Laika posmā no 4.janvāra līdz 20.janvārim Administratīvā inspekcija sastādījusi 139 apskates protokolus – 126 par nenotīrītiem gājēju celiņiem un ietvēm, 11 par nenotīrītiem jumtiem, bet vēl divus par pašvaldības valdījumā esošo ielu un sabiedriskā transporta pieturvietu neatbilstošu uzturēšanu.

Savukārt pašvaldības policijā janvārī, no 1.janvāra līdz 21.janvārim, uzsākti 182 administratīvā pārkāpuma procesi saistībā ar nenotīrītu sniegu, no tiem 26 ir par nenotīrītiem jumtiem vai balkoniem, 154 – par nenotīrītām ietvēm, savukārt divi par cita veida pārkāpumiem.

Tostarp pašvaldības policijā norāda, ka 26 gadījumos ir cietuši gājēji – nenotīrītu ietvju dēļ.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām. Arī autovadītājiem pirms spēkrata novietošanas ieteicams pavērst skatu uz blakus esošā nama jumtu.

Tāpat atgādinām, ka par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro. 

Par nenotīrītām ietvēm vai jumtiem iedzīvotāji aicināti ziņot pašvaldībai:

·        Administratīvajai inspekcijai – 67013558; 67026626 vai [email protected] (darba laikā);

·        Pašvaldības policijai – 110 vai izmantojot mobilo lietotni (jebkurā laikā).

Zaļā Josta - Reklāma