Izcilība „Mēness aptiekas” farmaceitu darbā novērtēta ar Veselības ministrijas pateicību

Veselības ministrija atzinīgi novērtējusi farmaceitu kā pirmās pieejamības  speciālistu ieguldījumu veselības aprūpē. Pirmssvētku gaisotnē divas „Mēness aptiekas” farmaceites –  Gunita Petrovica un Ieva Virza – saņēmušas ministrijas pateicības rakstus.

Veselības ministrijas Pateicības raksts par augstiem profesijas standartiem pasniegts „Mēness aptiekas” farmaceitei, diennakts aptiekas vadītājai Gunitai Petrovicai un par farmaceita lomas nostiprināšanu sabiedrībā „Mēness aptiekas” farmaceitei, aptiekas vadītājai Ievai Virzai. 

„Saņemot pateicību, jūtos īpaši gandarīta par to, ka kopējā veselības aprūpes ainā ir  novērtēts farmaceita veikums. Mūsu ikdienas rūpes veltām pacientiem, esam tuvu, sasniedzami un atvērti sarunai par veselību, zālēm, to iedarbības niansēm un citiem pacientam svarīgiem jautājumiem par veselību. Mēs apzināmies savu atbildību un zinām, cik nepieciešami esam cilvēkiem, taču domāju, ka šāds nozares ministrijas  novērtējums mums visiem kopā šajā profesijā ir darbam rosinošs un uz jauniem sasniegumiem pamudinošs,” prieku par atzinību pauž „Mēness aptiekas” farmaceite Ieva Virza. 

Iemiesojot augstus profesionālos standartus, Gunita Petrovica ir Latvijā nozīmīgās „Mēness aptiekas” zīmola Jaunās Torņakalna aptiekas vadītāja. Tieši viņas īpašo rūpju lokā nonāk neskaitāmas Latvijas ģimenes, kurām nācies saskarties ar slimības nastu bērnam. Farmaceite prot atrast sadarbības atslēgu ar dažādu specialitāšu ārstiem ambulatorajās praksēs un bērnu stacionārā. Aptiekas pakalpojumu popularitātes atslēga ir tās vadītājas augstā kompetence, empātija un profesionālas farmaceitu komandas veidošanas prasme. Gunitai Petrovicai piemīt farmaceita profesijā būtiska spēja uzņemties atbildību gan par darbinieku kolektīvu, gan aptiekas ar tik plašām funkcijām darba nepārtrauktības nodrošināšanu, gan augstu farmaceitiskās aprūpes kvalitāti.

Ievas Virzas profesionālās komunikācijas prasmes (arī ārstu un komunikācijas speciālistu auditorijā) turpina spēcināt farmaceita profesijas prestižu. Viņa daudz pūļu veltījusi sabiedrības izglītošanai un daudzveidīgai veselības komunikācijai. Veikums šajā jomā ir bijis jo īpaši nozīmīgs akcentējot ārsta, farmaceita un pacienta kopdarbības svarīgo lomu veiksmīga terapeitiskā rezultāta sasniegšanai. Izceļami Ievas Virzas nopelni spēcīga aptiekas kolektīva stiprināšanā veselības krīzes laikā, kā arī īpašā prasme farmaceitiskās aprūpes pakalpojumus nodrošināt kvalitātē, kas tieši viņas vadīto aptieku padara par īpaši tuvu, uzticamu un pieejamu daudzveidīgos veselības jautājumos.

Zaļā Josta - Reklāma