Februārī konstatēti 775 pārkāpumi par nenotīrītām ietvēm un jumtiem

cleaning snow with shovel in winter day

Rīgas pašvaldības policija (RPP) laika posmā no 1. līdz 28. februārim kopumā uzsākusi 427 administratīvā pārkāpuma procesus saistībā ar nenotīrītu sniegu, no tiem 217 par nenotīrītām ietvēm, 199 par nenotīrītiem jumtiem, balkoniem un lodžijām, bet 11 par citiem ar sniega nenotīrīšanu saistītiem pārkāpumiem.

Sezonas laikā kopumā RPP saņēmusi arī informāciju par 115 gadījumiem, kuros gājēji guvuši traumas krītot uz slidenas ietves, un trim gadījumiem, kad gājēji cietuši no jumta krītoša sniega un ledus dēļ. Tāpat policija saņēmusi informāciju par 49 gadījumiem, kuros no jumta krītošs sniegs/ledus ir bojājis transportlīdzekli.

Arī Rīgas domes Administratīvā inspekcija laika posmā no 1. līdz 25. februārim sastādījusi 348 apskates protokolus – 250 par nenotīrītām gājēju ietvēm, 55 par nenotīrītiem jumtiem, 32 par piebraucamo celiņu netīrīšanu, bet vēl 11 par pašvaldības valdījumā esošo ielu un sabiedriskā transporta pieturvietu neatbilstošu uzturēšanu.

Kā ziņots iepriekš, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ziemas laikā regulāri saņem izsaukumus saistībā ar traumām, kas radušās no nenotīrīta sniega. Gadījumā, ja iedzīvotājiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotāju civiltiesiskā ceļā.

Kā arī, par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro. 

Zaļā Josta - Reklāma