Februārī konstatēti 209 pārkāpumi saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma

Februārī pašvaldība konstatējusi jau 209 pārkāpumus saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma.

Laika posmā no 1.februāra līdz 3.februārim Administratīvā inspekcija sastādījusi 58 apskates protokolus – 43 par nenotīrītiem gājēju celiņiem un ietvēm, septiņus par nenotīrītiem jumtiem, sešus par piebraucamo celiņu netīrīšanu, bet vēl divus par pašvaldības valdījumā esošo ielu un sabiedriskā transporta pieturvietu neatbilstošu uzturēšanu.

Savukārt pašvaldības policijā februārī, laika posmā no 1.februāra līdz 7.februārim, kopumā uzsākts 151 administratīvais pārkāpumu process saistībā ar nenotīrītu sniegu, no tiem 108 par nenotīrītām ietvēm, 39 par nenotīrītiem jumtiem, balkoniem un lodžijām, bet četri par citiem ar sniega nenotīrīšanu saistītiem pārkāpumiem.

Tostarp janvārī kopumā pašvaldība konstatējusi 691 pārkāpumu.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām. Arī autovadītājiem pirms spēkrata novietošanas ieteicams pavērst skatu uz blakus esošā nama jumtu.

Tāpat atgādinām, ka par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro. 

Par nenotīrītām ietvēm vai jumtiem iedzīvotāji aicināti ziņot pašvaldībai:

Administratīvajai inspekcijai – 67013558; 67026626 vai [email protected] (darba laikā);

Pašvaldības policijai – 110 vai izmantojot mobilo lietotni (jebkurā laikā).

Zaļā Josta - Reklāma