Februāra pirmajā pusē konstatēti 360 pārkāpumi saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma


Februāra pirmajās divās nedēļās pašvaldība konstatējusi jau 360 pārkāpumus saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma.

Laika posmā no 1.februāra līdz 11.februārim Administratīvā inspekcija sastādījusi 153 apskates protokolus – 98 par nenotīrītiem gājēju celiņiem un ietvēm, 38 par nenotīrītiem jumtiem, 12 par piebraucamo celiņu netīrīšanu, bet vēl piecus par pašvaldības valdījumā esošo ielu un sabiedriskā transporta pieturvietu neatbilstošu uzturēšanu.

Savukārt pašvaldības policijā februārī, laika posmā no 1.februāra līdz 15.februārim, kopumā uzsākti 207 administratīvo pārkāpumu procesi saistībā ar nenotīrītu sniegu, no tiem 124 par nenotīrītām ietvēm, 77 par nenotīrītiem jumtiem, balkoniem un lodžijām, bet seši par citiem ar sniega nenotīrīšanu saistītiem pārkāpumiem.

Pašvaldības policija norāda, ka saņemto izsaukumu skaits saistībā ar jumtiem, salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, ir divkāršojies, savukārt izsaukumi saistībā ar ietvēm auguši par 15%.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām. Arī autovadītājiem pirms spēkrata novietošanas ieteicams pavērst skatu uz blakus esošā nama jumtu.

Tāpat atgādinām, ka par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro. 

Zaļā Josta - Reklāma