Esplanādē tuvojas noslēgumam celiņu atjaunošanas darbi

Esplanādē pakāpeniski tuvojas noslēgumam šogad paredzētā celiņu atjaunošana. Patlaban ir pabeigti galvenie bruģēšanas darbi un pārējo teritorijas sakārtošanu paredzēts veikt līdz jūlija beigām.

Jau pavasarī gājējiem tika atvērti atjaunoti celiņi vairāk nekā 1000 kvadrātmetru platībā parka 1. zonā – celiņš, kas ved cauri visam parkam un savieno Reimersa ielu ar Skolas ielu un celiņš, kas ved gar Mākslas akadēmiju.

Patlaban turpinās gājēju celiņu seguma atjaunošana Esplanādes parka 2. un 7. zonā gandrīz 6000 kvadrātmetru platībā – no Kalpaka un Brīvības bulvāru stūra gar strūklakām un soliņiem līdz Raiņa piemineklim.

Jau vēstīts, ka pašvaldība no pagājušā gada īsteno septiņus hektārus plašā parka vizuālā tēla atjaunošanu trijās no parka septiņām zonām, kur pilnībā tiks  nomainīts gājēju celiņu segums. Darbi tika sākti pagājušā gada oktobra beigās.

Esplanādes parka turpmākās atjaunošanas plāns paredz projekta dokumentācijas izstrādi apstādījumu un labiekārtojuma risinājumiem visā parka teritorijā, kā arī  gājēju ceļu segumu atjaunošanai pārējā parka teritorijā. Plānots izstrādāt vēsturiskās vērtības respektējošus un mūsdienu kvalitātes prasībām atbilstošus risinājumus apstādījumu, labiekārtojuma un segumu atjaunošanai, saglabājot kultūrvēsturisko mantojumu.

Labiekārtojumu – solu, atkritumu urnu un citu elementu – uzstādīšana atjaunotajos gājēju celiņos tiks veikta pēc projekta izstrādes.

Esplanāde ir daļa no UNESCO pasaules kultūras mantojuma. Veicot seguma maiņas darbus, parkā netiks aizskartas vai bojātas esošās kultūras vērtības.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Vilemsons, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators

Zaļā Josta - Reklāma