Džeza zvaigzne – Lina Kruse uzstāsies Dzintaru koncertzālē

  1. oktobrī pulksten 19:30 Jūrmalas džeza cikla ietvaros ar vienu koncertu Dzintaru koncertzālē uzstāsies burvīgā džeza vijolniece Line Kruse. Kopā ar Latvijas radio bigbendu viņa atskaņos skaņdarbus no saviem jaunākajiem albumiem “Hidden Stones” un “Invitation”. Tajos viņa apvieno labāko ritmisko latīņu, klasisko un džeza mūziku, šķērsojot robežas un izmantojot instrumentus, kas nav raksturīgi tipiskai džeza mūzikai.

Lina Kruse ir dāņu vijolniece un komponiste, kas dzīvo Francijā un pastāvīgi pārkāpj mūzikas robežas. Viņa veiksmīgi sadarbojas ar Dienvidamerikas māksliniekiem, kas veido Parīzi, piemēram, argentīniešu perkusionistu Minino Garay, kubiešu grupu Sabor A Son, kā arī vairāk nekā 300 reizes uzstājās ar pasaules slaveno Gotan Project.

Pati Line ir gan vairāku lielu ansambļu un orķestru, piemēram, Dansk7, BowLines un Line Kruse Orchestra, kas ir netradicionāls džeza bigbends, radītāja un vadītāja.

Spēcīgi ritmi un liriska vienkāršība ir šīs Linas radītās daudzveidīgās mūzikas formas pamatā, kas vienlaikus ir gan intīma, gan ekstraverta. Kāds reiz teica, ka harmoniskais Apolona ideāls un pārpildītais Dionīsa prieks atrod kopīgu valodu, dzirdot skaidras Līnas Kruzas vijoles skaņas.

Kopkoncertā ar Latvijas Radio bigbendu būs iekļauti darbi no Line albumiem “Hidden Stones” un “Invitation”; Abās šajās programmās mākslinieks apvieno labāko no ritmiskās latīņu, klasiskās un džeza mūzikas, izmantojot džezam neraksturīgus instrumentus.

Line Kruse koncerts Dzintaru zālē notiks Jūrmala Jazz – cikla ietvaros, kas aicina klausītājus izbaudīt pasaules labāko džeza izpildītāju priekšnesumus.

Zaļā Josta - Reklāma