Disputs “Par elektrības pašpietiekamību un taisnīgiem tarifiem”

“Gudra enerģētikas politika ir Latvijas ekonomikas un sabiedrības labklājības pamats” – tiekoties ar AS “Latvenergo” vadību šā gada 23.janvārī, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits. Pagājušā gada novembrī “Latvenergo” meitas uzņēmums “Sadales tīkli” paziņoja par jaunu pakalpojumu tarifu projektu, kas satracināja visus elektrības rēķinu maksātājus un ikvienam domājošam Latvijas iedzīvotājam lika meklēt atbildes, vai mēs dzīvojam taisnīgā valstī.

Uzaicinām piedalīties disputā “Par elektrības pašpietiekamību un taisnīgiem tarifiem” (darba kārtību skatīt pielikumā), kas sestdien, 4.februārī plkst. 11.00 notiks Mālpils Kultūras centrā (Nākotnes ielā 1).  Pasākumā ar saviem situācijas vērtējumiem un priekšlikumiem piedalīsies enerģētiķi, inženieri, mācībspēki, elektroenerģijas ražotāji un patērētāji, kā arī pārstāvji no LR Saeimas. Aicināts ikviens, kuram nav vienaldzīga sava un mūsu valsts turpmākā labklājība!

No “Sadales tīklu” tarifu projekta izsludināšanas brīža ir jau pagājuši vairāki mēneši. Neskatoties uz valdības mierinājumiem, ka tā apvaldīs, atcels un liks pārskatīt nesamērīgi saplānoto ienākumu pieaugumu uz iedzīvotāju un uzņēmēju rēķina “Latvenergo” – uzņēmumā, kas saskaņā ar pastāvošo likumdošanu pieder Latvijas tautai, nekas tamlīdzīgs vēl nav noticis. Joprojām ir tikai solījumi, kas nav apliecināti ar konkrētiem lēmumiem un dokumentiem. Izšķirošie notikumi, kas sagaidāmi Sabiedrisko pakalpojumu regulatora komisijas lēmumos, vēl ir priekšā un sagaidāmi martā. 

Tādēļ uzskatam, ka plašākai diskusijai un arī sabiedrības iesaistei par gaidāmajiem lēmumiem jābūt tieši tagad – kamēr tos vēl ir iespējams ietekmēt. Disputu Mālpilī rīko iniciatīvas grupa “Par pašpietiekamu elektroenerģiju Latvijā”, kas pērnā gada izskaņā radās spontāni, kā pretspēks iecerētajai netaisnībai, kas apdraud Latvijas uzņēmēju konkurētspēju un vēl lielākā nabadzībā iedzīs lielu daļu Latvijas iedzīvotāju. Ironiski un dramatiski – ar alkatīgu pārvaldi uzņēmumā, kas pieder Latvijas tautai, ikvienam no mums.

Mūsu kustības virsmērķis ir enerģētiskā neatkarība un pašpietiekamība, kas ir kritiski svarīgs jautājums Latvijas attīstībai un drošībai. Tuvākie un neatliekamie mērķi: nekavējoša valsts enerģijas stratēģijas izstrādes uzsākšana, kas būtu atklāta, objektīvi izpildāma un formulēta visas sabiedrības interesēs; tarifu projekta “iesaldēšana” līdz stratēģijas izstrādei; tarifu aprēķinu metodikas pilnīga atvēršana sabiedrībai; “Latvenergo” koncerna pilns funkcionālais audits nolūkā iegūt objektīvu skaidrību par tarifus pamatojošo izmaksu bāzi; “caurspīdīgu” un nākotnē vērstu tarifu projekta izstrāde un citi.

Būsiet laipni gaidīti Mālpilī!

PAR ELEKTRĪBAS  PAŠPIETIEKAMĪBU  UN TAISNĪGIEM TARIFIEM 

Sestdien, 4.februārī plkst.11.00, Mālpilī, Nākotnes ielā 1 (Kultūras centrā)

DARBA KĀRTĪBA:

XIV LR Saeimas Enerģētikas apakškomisijas pr-tāja  Andra Kulberga uzruna.

1. Māris Niklass, publicists. Situācija elektrības nozarē ,tās ietekme uz ekonomiku un iedzīvotāju labklājību.

2. Edgars Bergholcs, Baltijas Elektro Sabiedrība. Valdes priekšsēdetājs. Enerģētikas krīzes sekas. Mikroģenerācijas ierīču demonstrējumi.

3. Aleksandrs Lielmežš,  enerģētiķis.  Enerģijas pašpietiekamība Latvijā. 

4. Dainis Šēnbergs, vadības konsultants.  ES Regulu galvenie aspekti energo kopienu jomā.

5. Andris Romanovskis “Facebook” mikroģenerācijas grupas vadītājs.  Mikroģeneratora nākotne Latvijā. 

6. Artis  Daugins  Uzņēmējs no Liepājas. Pieredze enerģijas uzkrāšanas ierīču radīšanā Latvijā, to demonstrēšana.

7.Artis Tālbergs SIA “Jaunmāras” valdes loceklis, apsaimniekošanas vadītājs.  Amatciema pieredze iedzīvotāju apgādē ar savu elektrību.

 8. Jānis Dinevičs. Bijušais RTU pasniedzējs. Latvijas elektroenerģijas ražošanas nākotne

Zaļā Josta - Reklāma