Diagnosticēt agrīnas veselības problēmas iespējams ar viedpulksteņiem

2021. gada 1. marts, Rīga, Latvija – No šodienas lietotājiem Latvijā pieejama Samsung Health Monitor lietotne, ar kuras palīdzību visi Samsung Galaxy Watch3 un Watch Active2 viedpulksteņu lietotāji varēs izmērīt savu asinsspiedienu un veikt elektrokardiogrammas (EKG) testu. Ar jauno funkciju palīdzību, ikvienam ir iespējams ērti uzraudzīt savu veselību un labsajūtu, sekojot līdzi datiem un rādījumu izmaiņām savā viedtālrunī. 

“Pateicoties plašajām funkcijām, viedpulksteņi ir kļuvuši par mūsu veselības un labsajūtas sabiedrotajiem. Ar to palīdzību ērti varam sekot līdzi savām fiziskajām aktivitātēm, vienlaikus saņemot informāciju arī par savu veselības stāvokli. Inovatīvās ierīces izstrādātas izmantojot vadošās veselības tehnoloģijas – sekot līdzi savai veselībai nekad nav bijis tik ērti un vienkārši. Nepilna gada laikā asinsspiediena un elektrokardiogrammas funkcijas izmantojuši jau viens miljons cilvēku,” uzsver Jurijs Bušmaks, Samsung IT un mobilo tehnoloģiju nodaļas vadītājs Baltijā.

Asinsspiediena mērīšanas funkcija

Augsts asinsspiediens negatīvi ietekmē smadzeņu, nieru un sirds darbību. Ja augsto asinsspiedienu neārstē, tas var izraisīt insultu un koronāro sirds slimību risku. Izmērīt asinsspiedienu ar Galaxy viedpulksteņiem var ar lietotnes Samsung Health Monitor palīdzību. Lai nodrošinātu precīzākus mērījumus, viedpulksteni pirms lietošanas nepieciešams kalibrēt, izmantojot tradicionālo asinsspiediena mērītāju. Pēc kalibrēšanas, lietotājs izmērīt asinsspiedienu var jebkurā vietā un laikā, aktivizējot asinsspiediena mērīšanas funkciju, pieskaroties pulkstenim. Viedpulkstenis mēra asinsspiedienu, izmantojot pulsa viļņu analīzi, ko izseko ar sirdsdarbības monitora sensoriem. Lai noteiktu asinsspiedienu, programma analizē saistību starp kalibrēšanas vērtību un asinsspiediena izmaiņām.

Elektrokardiogrammas funkcija 

Mirdzaritmija ir biežāk sastopamais aritmijas veids un izplatīts sirds ritma traucējums ar ko saskaras aptuveni 33,5 miljoni cilvēku visā pasaulē. Mirdzaritmija var izpausties kā neregulāra un ātra sirdsdarbība. Ja to neārstē, tā var palielināt insulta risku. Ar elektrokardiogrammas palīdzību, veicot sirds mērījumus, var atklāt potenciālos riskus, ļaujot savlaicīgi novērst veselības problēmas. Sirds elektriskā aktivitāte tiek analizēta, izmantojot Galaxy Watch3 vai Watch Active2 viedpulksteņu sensoru un lietotni Samsung Health Monitor. Pirms mērījumu veikšanas jāpārliecinās, ka viedpulkstenis ir cieši piestiprināts pie rokas, apakšdelms jāatbalsta uz līdzenas virsmas un uz 30 sekundēm viegli jānovieto pretējās rokas pirksts uz viedpulksteņa augšējās pogas. Tādējādi lietotne varēs izmērīt sirdsdarbības ātrumu un ritmu, klasificējot to kā sinusa ritmu (normāla, regulāra sirdsdarbība) vai AFib (neregulāra sirdsdarbība).

Zaļā Josta - Reklāma