Daugavpilī notiks konference ģimenes ārstiem un ārstu palīgiem “Vakcinācija pret Covid-19: aktualitātes un izaicinājumi”

Šā gada 18. augustā Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs un Nacionālais veselības dienests organizē konferenci “Vakcinācija pret Covid-19: aktualitātes un izaicinājumi”, kas norisināsies Daugavpilī (Daugavpils Universitātes zālē). Konferencē aicināti piedalīties ģimenes ārsti un prakšu ārstu palīgi.  

Pasākuma galvenais mērķis ir informēt ģimenes ārstus un prakšu ārstu palīgus par aktualitātēm saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un vakcināciju, kā arī sniegt iespēju dalīties līdzšinējā pieredzē saistībā ar darbu Covid-19 pandēmijas apstākļos un uzklausīt nozares speciālistu tematiskās lekcijas. Konferences laikā tiks apspriestas tādas tēmas kā imunitātes ilgums pēc vakcinācijas vai izslimošanas, kontrindikācijas vakcinācijai, saslimstības prognozes rudenī atkarībā no vakcinācijas tempiem, vakcinācijas darba organizēšana ģimenes ārsta praksē, statistika par vakcināciju u.c. 

Konferencē piedalīsies:   

  • veselības ministrs Daniels Pavļuts; 
  • Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs; 
  • Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja Dace Zavadska; 
  • Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja, ģimenes ārste Sarmīte Veide; 
  • citi medicīnas jomas speciālisti. 

Pieteikšanās un konferenču apmeklēšana ir bezmaksas. Plašāka informācija par pieteikšanos konferencei skatāma tīmekļvietnē www.vmnvd.gov.lv sadaļā Vakcinācija pret Covid-19/Aktualitātes 

Konferenci iespējams apmeklēt, pie ieejas uzrādot derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu (vakcinācijas, pārslimošanas vai laboratoriskā testa sertifikātu) vai laboratorijas testa rezultāta izrakstu. Citos gadījumos blakus konferences norises vietai būs iespējams veikt Covid-19 testu. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. 

Konferences norisināsies arī citās Latvijas lielākajās pilsētās – Jelgavā (25. augusts, brīvdabas koncertzāle Mītava), Liepājā (2. septembris, koncertzāle Lielais dzintars), Rīgā (8. septembris, konferenču centrs ATTA) un Valmierā (15. septembris, Valmieras koncertzāle).  

Mediji ir laipni aicināti apmeklēt konferences (bez iepriekšējas pieteikšanās). Ierodoties konferencē, pie ieejas būs nepieciešams uzrādīt digitālo Covid-19 sertifikātu.  

Zaļā Josta - Reklāma