Darbu sāk AIC Vecmīlgrāvja punkts

No 14. marta darbu sāk Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) Vecmīlgrāvja punkts. Tas papildina jau esošos Āgenskalna, Imantas, Bolderājas, Centra, Teikas, un Maskavas forštates punktus. 

Lai varētu efektīvāk reaģēt uz apkaimju vajadzībām un veidot ciešāku sadarbību ar apkaimju iedzīvotājiem un to pārstāvjiem, jaunais Vecmīlgrāvja punkts tiek veidots, pārdalot līdz šim Centra punktam piekritīgās 17 apkaimes un tādējādi samazinot viena koordinatora pārziņā esošo apkaimju skaitu. 

AIC Vecmīlgrāvja punkta koordinators būs Jānis Tirziņš. Viņš rūpēsies par Jaunciema, Mangaļsalas, Mīlgrāvja, Trīsciema, Vecāķu, Vecdaugavas, Vecmīlgrāvja un Sužu apkaimēm. Jaunā Vecmīlgrāvja punkta atrašanās vieta ir kultūras pils “Ziemeļblāzma” Vecmīlgrāvī, Ziemeļblāzmas ielā 36.

Sākot darbu, Jānis ir pārliecināts: “Pievienojoties apkaimju projektu koordinatoru pulkam, esmu gatavs jauniem izaicinājumiem un ticu, ka manā darbā lieti noderēs mana ilggadējā darba pieredze Rīgas pašvaldībā. Kā lielāko izaicinājumu šajā amatā saskatu prasību pēc labiekārtotas un modernas pilsētvides salāgošanu ar kultūrvēsturiskā mantojuma un apkaimēm raksturīgo iezīmju saglabāšanu. Esmu patiesi lepns, ka man uzticētas Rīgas zaļākās, tajā paša laikā arī industriālas un Rīgai nozīmīgas apkaimes, kuras apveltītas gan ar dabas bagātību, gan vēsturisku mantojumu – Vecmīlgrāvis, Mangaļsala, Mīlgrāvis, Vecāķi, Vecdaugava, Trīsciems, Jaunciems un Suži.”

Par AIC Centra punktu turpinās rūpēties koordinatora Villiams Vrobļevskis. Villiama pārziņā būs Avotu, Brasas, Centra, Grīziņkalna, Kundziņsalas, Mežaparka, Pētersalas-Andrejsalas, Sarkandaugavas un Skanstes apkaimes. Centra punkts arī turpmāk atradīsies Brīvības ielā 49/53.

Par jau paveikto Villiams saka: “Ļoti priecājos sadarboties ar aktīviem un darbīgiem rīdziniekiem, kuriem rūp vide viņiem apkārt. Mans mērķis līdz šim ir bijis un arī turpmāk būs veicināt iedzīvotāju aktivitāti un piederības sajūtu Rīgai, jo esmu pārliecināts – gan pilsētas centram tuvāk esošas, gan no tālāk esošas apkaimes ir vienlīdzīgas Rīgas daļas.”

Rīgas AIC koordinatori darbu sāka 2021. gada maijā ar mērķi nodrošināt pilnvērtīgu pašvaldības sadarbību ar iedzīvotājiem un apkaimju biedrībām. 

Apkaimju koordinatoru galvenie uzdevumi ir iedzīvotāju vajadzību izzināšana un informēšana par līdzdalības iespējām savas apkaimes attīstīšanā, komunikācijas veicināšana starp iedzīvotājiem, pašvaldību un dažādām pašvaldības struktūrvienībām. Koordinatoru pienākumos ietilpst atbalsta sniegšana apkaimju biedrībām un iedzīvotāju interešu grupām. 

Lai uzzinātu vairāk par AIC koordinatoru darbu un aktivitātēm savā apkaimē, sekojiet Facebook grupām:

Informācija par Rīgas pašvaldības pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruni+37180000800 vai arī rakstot uz e-pastu [email protected].

Vairāk informācijas par AIC darbu un sniegtajiem pakalpojumiem riga.lv.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Edīte Matuseviča

Zaļā Josta - Reklāma