Čeku loterijas decembra izlozes uzvarētājiem jāpiesakās VID līdz 9. februārim

Svētdien, šī gada 10. janvārī, TV3 raidījumā “SuperBingo” tradicionāli tika paziņoti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotās Čeku loterijas naudas balvu un papildu balvu laimētāji par pagājušā gada decembra mēnesi. No Čeku loterijas decembra izlozei reģistrētajiem 1 068 296 čekiem, kvītīm un biļetēm izlozētas 54 naudas balvas, kā arī sešas papildu balvas, ko sarūpējuši VID Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Loterijas dalībniekiem, kuri laimējuši kādu no decembra mēneša naudas balvām vai Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku papildu balvām, ir jāpiesakās VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) 30 dienu laikā no izlozes rezultātu publicēšanas dienas, tas ir, līdz 2021.gada 9. februārim (ieskaitot). Savukārt, tiem, kuri saņēma īsziņu, ka viņu decembrī reģistrētais čeks tiek virzīts jau 2020. gada izlozei, laimējušais dokuments ir jānosūta uz VID elektroniski 14 dienu laikā jeb līdz šī gada 24. janvārim (ieskaitot).

Šogad janvārī saņemtos čekus, kvītis un biļetes var reģistrēt čeku loterijas tīmekļvietnē www.cekuloterija.lv līdz pat 5. februārim. Janvāra čeku loterijas rezultātu paziņošana kā ierasts notiks februāra otrajā svētdienā, 14. februārī. Savukārt jau šī gada 21.februārī uzzināsim 2020. gada izlozes uzvarētājus, kuri pretendē uz pilna apmēra  laimestiem – četriem 10 000 eiro laimestiem, piecām 2000 eiro naudas balvām un lielo laimestu 20 000 eiro vērtībā.

Detalizētāka čeku loterijas statistika, kā arī informācija par izmaksātajiem laimestiem un papildus gūtajiem budžeta ieņēmumiem 2019. un 2020.gadā pieejama VID tīmekļvietnes sadaļā “Čeku loterija”.

Arī šogad čeku loterija turpinās un tajā var piedalīties ikviens, reģistrējot tīmekļa vietnē www.cekuloterija.lv čeku, kvīti un biļeti vismaz 5 eiro vērtībā. Darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja. 

Vēl līdz pat šī gada aprīlim katru mēnesi tiks izlozētas ne tikai 54 naudas balvas, no kurām viena – 10 000 eiro vērtībā, trīs – 5000 eiro vērtībā un 50 naudas balvas 100 eiro vērtībā, bet arī dažādas vērtīgas Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās balvas.

Savukārt jau no šī gada 1.aprīļa čeku loterija piedzīvos dažādas izmaiņas un uzlabojumus! Iedzīvotāji loterijā varēs reģistrēt ne tikai čekus, kvītis un biļetes, bet arī rēķinus, kas apmaksāti ar internetbankas starpniecību. Otrs izlozes jauninājums ļaus iedzīvotājiem piedalīties tematiskajās nozaru čeku izlozēs.

Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.ceukloterija.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 67120011 vai rakstīt uz e-pasta adresi: [email protected].

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā. Čeku loteriju organizē VID, informatīvi atbalsta VAS “Latvijas Loto”.

Zaļā Josta - Reklāma