Burovs: tā vietā lai dalītu miljonus PR aģentūrām, līdz ar jauniem ierobežojumiem valdībai ir jāpiešķir dotācija Rīgas satiksmei

“Ceturtdien valdība plāno lemt par jaunām prasībām pasažieru pārvadātājiem, ierobežojot piepildījumu sabiedriskajā transportā līdz 30%. Līdz ar šādu lēmumu Ministru kabinetam būtu arī jāpiešķir dotācija “Rīgas satiksmei” (RS),” pārliecināts Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs. 

“Jau tagad RS nodrošina pārvadājumus pie apstākļiem, kad transports ir pustukšs, ekonomiski tas ir ļoti sarežģīti, arī cilvēkresursi un autoparks uzņēmumam nav bezgalīgs. Valdībai būtu jāsaprot, ka kaut ko aizliedzot darīt, ir jāsniedz finansiāls atbalsts tiem, uz ko šis aizliegums attiecas. Tāpat kā tiek maksāti pabalsti tiem, kam ir liegts strādāt, ir jāpiešķir dotācijas tiem, kam liedz strādāt pēc ekonomikas likumiem,” norāda Burovs. 

“Mani patiesi izbrīna, ka neviens no valdības ministriem nav aizdomājies līdz šai visai elementārai atziņai, ka aizliegumi vai prasības, kuras ierobežo darbību ir jākompensē. Vēl vairāk izbrīna tas, ka šo nepieciešamību sniegt atbalstu pārvadātājam saviem partijas biedriem nav izskaidrojis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis. Pirms vēlēšanām Ķirša kungam it kā bija plāns, taču tagad, šķiet, plāna vairs nav nekāda. Nerunājot jau par pilsētas mēru Staķa kungu, kurš izskatās joprojām nav sapratis, ka Rīga ir COVID krīzes epicentrs un būtu nepieciešams regulārs dialogs ar valdību un proaktīva darbība no pilsētas vadības puses. Kur bija Staķa kungs, kad valdība vakar skatīja jautājumu par Rīgas satiksmi?” tā Burovs. 

“Tiem kas pieņem lēmumus būtu arī nedaudz jāizprot, kā dzīvo cilvēki Latvijā un Rīgā. Mums turpina strādāt ražojošie uzņēmumi, tirdzniecības vietas un medicīnas iestādes. Lielākā daļa šajās nozarēs strādājošo uz darbu dodas ar sabiedrisko transportu, ko, laikam, ministri nezina. Kādas alternatīvas tiks piedāvātas šiem cilvēkiem, ja atļautais transporta piepildījums tiks krasi samazināts?” viņš uzsver. 

“Pēdējo dienu laikā valdība ar dāsnu roku ir piešķīrusi gandrīz pusmiljonu dažādām PR aģentūrām, ne visai saprotamiem mērķiem. Piemēram, gadu pēc pandēmijas sākuma mums mācīšot jaunus iepirkšanās paradumus. Vai tas nozīmē, ka būs arī kādi jaunumi tirdzniecības uzņēmumu turpmākajā darbībā? Tā vietā, lai sniegtu reālu atbalstu tur, kur tas akūti nepieciešams, tai skaitā pasažieru pārvadātājiem, valdība, diemžēl tikai plāno reklāmas kampaņas,” pauž domnieks.

Zaļā Josta - Reklāma