Bolderāja ieguvusi savu vietzīmi 

Bolderājā, Finiera ielas un Gaigalas ielas krustojumā pie Daugavgrīvas šosejas uzstādīta apkaimes vietzīme – 9 metrus garš un 2 metrus augsts uzraksts “BOLDERĀJA”. Burtu uzstādīšana notikusi Rīgas pilsētas līdzdalības budžeta projektu ideju konkursā iedzīvotāju iesniegtā un atbalstītā projekta ietvaros.

Projektu “B.O.L.D.E.R.Ā.J.A.” 2021. gadā līdzdalības budžeta projektu ideju konkursam iesniedza Bolderājas iedzīvotājs Igors Sokolovs. Jaunā vides objekta uzstādīšanas mērķis ir veicināt apkaimes iedzīvotāju piederības sajūtu Bolderājai un apkaimes atpazīstamību, kā arī veidot apkaimes vizuālo identitāti.

Sākotnēji bija iecerēts burtus izvietot uz Finiera ielas un Gaigalas ielas krustojumam līdzās esošā paugura, taču pēc vietas izpētes, tika lemts uzrakstu pārvietot tuvāk brauktuvei. Minēto pauguru apkaimes iedzīvotāji izmanto ziemas aktivitātēm, un teritoriju nākotnē potenciāli varētu attīstīt kā rekreācijai paredzētu vietu.

Igors Sokolovs par savu ideju stāsta: “Šie burti ir tāda jauka un jautra muļķība, bet tas ir lieliski! Visi, kas brauks uz jūru vai brauks iekšā Bolderājā, redzēs šo uzrakstu. Tā ir mūsu rajona uzvara, jo mēs kopīgi balsojām par šo ideju, un mēs to esam pelnījuši.”

Projekta iesniedzējs atzīst, ka sadarbība ar pašvaldību projekta īstenošanā ir bijusi veiksmīga, un viņš ticis iesaistīts lēmumu pieņemšanā un katrā solī līdz pat burtu uzstādīšanai. Iniciatīvu Igors izstrādājis kopā ar domubiedriem biedrībā “Daugavgrīva – Bolderāja”, bet projektu iesniedzis kā privātpersona. No 2021. gada līdzdalības budžeta konkursā projektus var iesniegt gan biedrības, gan privātpersonas.

Uzraksta izvietošana Bolderājā sakrīt ar apkaimes svētkiem, kas norisināsies Stūrmaņu ielas posmā no Gobas ielas līdz Brūžu ielai 30. jūlijā no plkst. 12.00 līdz 20.00. Svētku programma pieejama vasara.riga.lv.

Par projekta “B.O.L.D.E.R.Ā.J.A.” īstenošanu 2021. gadā portālā balso.riga.lv nobalsoja 1169 iedzīvotāji. Tas ir pirmais no kopā 12 konkursā pērn konkursā atbalstītajiem projektiem, kas ticis īstenots. Projekta īstenotāji pašvaldībā bija Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde, bet burtu izgatavošanu un uzstādīšanu veica SIA “Print Park”. Projekta kopējās izmaksas bija 4598,00 eiro.

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Edīte Matuseviča

Zaļā Josta - Reklāma