Atvestās AstraZeneca vakcīnas pret Covid-19 gaida apstiprinājumu tālākai izmantošanai

Svētdien, 7. februārī, Latvijā tika piegādāta pirmā AstraZeneca vakcīnu pret Covid-19 krava loģistikas pakalpojuma sniedzēja SIA “Vakcīna” noliktavās. 

Saņemot vakcīnas, tika konstatēts, ka piegādātājs ir pieļāvis atkāpi no noteiktās procedūras – vakcīnu piegādes temperatūra ir bijusi par pusgrādu vēsāka nekā noteiktā +2 – +8 °Ctemperatūra. Lai pirms vakcīnu nodošanas tālāk pilnībā nodrošinātu vakcinācijas procesa kvalitāti, šobrīd ir pieprasīts un tiek gaidīts apstiprinājums no ražotāja “AstraZeneca”, ka šādai atkāpei nav ietekmes uz vakcīnu kvalitāti. 

Ražotāja izvēlētais piegādātājs ir atbildīgs par pārvadāšanas procedūras ievērošanu, tostarp temperatūras režīma ievērošanu, līdz lieltirgotavai Latvijā. 

Tiklīdz tiks saņemts ražotāja akcepts vakcīnu izmantošanai vakcinācijai, tās tiks nodotas tālāk vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem un vakcinācijas process notiks, kā iepriekš plānots. 

Šajā piegādē saņemtas 7200 AstraZeneca vakcīnas devas, ar ko bija plānots vakcinēt mediķus, farmaceitus, kā arī uzsākt vakcinēt pirmos sociālo aprūpes centru darbiniekus un iemītniekus.

Zaļā Josta - Reklāma