Atklāta slavenību foto izstāde, lai akcentētu Dzīvesbiedru likuma nepieciešamību un iecietīgas sabiedrības veidošanu

Šodien, 24. novembrī, tirdzniecības centrā Domina Shopping atklāta Latvijas slavenību un viedokļu līderu foto izstāde #Dzīvesbiedri, kuras mērķis ir akcentēt Dzīvesbiedru likuma nepieciešamību Latvijā un veicināt iecietīgas un cieņpilnas sabiedrības veidošanu. Pēdējos mēnešos aizvien aktuālākas ir kļuvušas diskusijas par nereģistrētu pāru sociālo stabilitāti un tiesisko aizsardzību, kuri līdz šim, lai arī viņi dzīvo ilgstošā kopdzīve, likuma priekšā viņi ir sveši cilvēki. 

2020. gada septembra SKDS dati parāda, ka vairāk nekā 62% Latvijas sabiedrības atbalsta ģimenes jēdziena paplašināšanu arī uz ģimenēm, kas dzīvo ārlaulības savienībā, tādēļ šī izstāde skaidros sabiedrībai par šī likuma nepieciešamību.

Par izstādes personāžiem kļuvušas 15 sabiedrībā populāras personības, uzņēmēji un cilvēki ar aktīvu sociālu pozīciju, kuri skaidro Dzīvesbiedru likuma nepieciešamību un aktualitāti. Starp tiem – influencereLaura Grēviņa, advokāts Lauris Liepa, festivāla “Rīga-Jūrmala” direktore un laikmetīgās mākslas centra “kim?” dibinātāja Zane Čulkstēna, LR5 “Pieci rīti” ētera personība Inese Pučeka, kulināre Anna Panna (Birmane), uztura speciāliste Lizete Puga un Dzīvesbiedru juriste Jūlija Jerņeva. Kā arī Romas pāvests FrancisksEiropas Komisijas prezidenteUrzula von der Leijena, 13. Saeimas deputāte Marija Golubeva, multimākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms Blūmanis, bijusī Veselības ministre Anda Čakša, supermodele Karlīna Caune u.c. 

Latvija ir tiesiska un moderna valsts, kas ir gatava pieņemt visas ģimenes. Kustības “Dzīvesbiedri” mērķis ir skaidrot, ko sevī ietver Dzīvesbiedru likums un kā tas atbalstīs visas Latvijas ģimenes un ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Esam pateicīgi, ka tirdzniecības centrs Domina Shopping pievienojas mūsu domubiedru kustībai un atbalsta šo nozīmīgo skaidrojošo darbu”, uzsver Kaspars Zālītis, kustības “Dzīvesbiedri” vadītājs.

Gadiem ejot, viss mainās. Arī modelis, kā un ar ko izvēlamies dzīvot kopā. Tāpēc, lai Latviju varam saukt par mūsdienīgu valsti, ir svarīgi pieņemt – jebkuram cilvēku pārim, kuri sirds attiecību vadīti dzīvo kopā, ir jābūt vienādām tiesībām. Mums, Dominai, rūp sociālas nozīmes jautājumi, jo vēlamies, lai visiem ir labi, tāpēc priecājamies atbalstīt Dzīvesbiedru izstādes norisi. Apmeklējiet to pie mums ātri un droši!” aicina Dina Bunce, t/c “Domina Shopping” direktore.

Laika posmā no septembra līdz šim novembrim Latvijas politikā ir notikuši nozīmīgi soļi visu ģimeņu aizsardzībai Latvijā. Portālā ManaBalss.lv tikai 6 dienās tika savākti vairāk kā 10 000 paraksti “Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību”. Eiropas Komisijas prezidente Urzula von der Leijena atzina, ka “ģimene vienā Eiropas Savienības dalībvalstī, ir arī ģimene citā”, tad Romas pāvests Francisks atzina, ka ““Homoseksuāliem cilvēkiem ir tiesības veidot ģimenes. Viņi ir Dieva bērni. Ir jāpieņem civilo partnerattiecību likumi, lai viņi būtu juridiski aizsargāti,”, un 12. novembrī Latvijas Republikas Satversmes Tiesa savos secinājumos uzsvēra, ka “Satversme nosaka valsts pozitīvo pienākumu aizsargāt un atbalstīt ikvienu ģimeni, tostarp arī faktisku ģimeni, kā arī viendzimuma ģimenes!”.

Izstāde no šī gada 24. novembra līdz 7. decembrim bez maksas ir apskatāma tirdzniecības centrā“Domina Shopping” – gaitenī pa ceļam uz “Maxima XXX” starp “Euroaptieka” un “Apotheka”. Visātrāk līdz izstādei var nokļūt, izmantojot C ieeju vai braucot ar ātrgaitas liftu no C autostāvvietas. 

Zaļā Josta - Reklāma