ASV prezidentam Donaldam Trampam apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu

WASHINGTON, DC - JANUARY 31 : President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump walk from the Oval Office to board Marine One and depart from the South Lawn at the White House on Friday, Jan 31, 2020 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)

74 gadus vecais Tramps ietilpst augsta riska personu grupā, jo ar Covid-19 inficētiem sirmgalvjiem ir lielāks risks nomirt no vīrusa izraisītajām veselības komplikācijām.

ASV prezidenta ārsts Šons Konlijs paziņojis, ka Tramps jūtas labi un turpinās pildīt savus darba pienākumus bez traucējumiem, vēsta AFP. 

Viņiem “abiem ir labi pašlaik, un viņi plāno atveseļošanās laikā palikt mājās Baltajā namā”, teikts ārsta paziņojumā.   Iepriekš saslimšana ar Covid-19 konstatēta Trampa padomniecei Hopai Hiksai. Pēc tam Covid-19 testi tika veikti arī ASV prezidentam un viņa sievai Melānijai.

Hiksa otrdien kopā ar Trampu prezidenta lidmašīnā “Air Force One” devās uz Klīvlendu, kur notika pirmās prezidenta priekšvēlēšanu debates ar demokrātu pārstāvi Džo Baidenu. Padomniece bijusi kopā ar Trampu arī helikopterā, kad viņš pēc mītiņa Minesotas štatā lidoja atpakaļ uz savu rezidenci – Balto namu.

Nav skaidrs, kā Trampa saslimšana ar Covid-19 un tai sekojušā karantīna ietekmēs otrās ASV prezidenta amata kandidātu debates, kas paredzētas 15. oktobrī Maiami, Floridā, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Zaļā Josta - Reklāma