Ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrības atbalstu Ukrainas iedzīvotāji

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība no Ukrainas iedzīvotāju atbalsta akcijā gūtajiem ziedojumiem vairāk kā 114 160 eiro apmērā šogad spējusi palīdzēt vairākiem simtiem Latvijā patvērumu radušajiem civiliedzīvotāju saņemt akūti veselības aprūpei nepieciešamos medikamentus, akūtās zobārstniecības pakalpojumus, laboratoriskos izmeklējumus, kā arī 37 atbraukušajiem mediķiem nodrošināt bezmaksas apmācības Neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā darba uzsākšanai Latvijā. Akcijā līdz šim saņemtā kopējā summa ir 133 193 eiro, un biedrība turpinās palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem ar vēl esošajiem līdzekļiem, kā arī aicinās Latvijas sabiedrību turpināt ziedot, vēsta Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrības vadītājs LU profesors Dainis Krieviņš.

“Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrības un slimnīcas  iniciatīva, lai palīdzētu šeit atbraukušajiem Ukrainas iedzīvotājiem, kopumā ir izdevusies – ziedotāji bijuši gan iedzīvotāji, gan kolēģi – mediķi, gan dažādi uzņēmumi. Ziedotās summas līdz ar to bijušas atšķirīgas, bet svarīgi turpināt iesākto, jo redzam, ka daudziem Ukrainas iedzīvotājiem mūsu palīdzība ir vitāli noderīga. Piespiedu kārtā viņi ir aizbraukuši no mājām, bieži vien bez nekā, un katra finansiālās iespējas ir atšķirīgas. Lielākā palīdzība sniegta apmaksājot akūto zobārstniecību, taču, piemēram, sadarbībā ar 13 “Mēness aptiekām” Rīgā un citviet Latvijā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība no saņemtajiem ziedojumiem piecos mēnešos nodrošinājusi iespēju Ukrainas civiliedzīvotājiem ar tās finansiālu atbalstu saņemt veselības aprūpei nepieciešamos medikamentus vairāk kā 33 000 eiro apmērā, kas ir vairāk nekā uz pusi lielāks nekā sākotnēji plānotais! Saprotams, ka ekonomiskā situācija arī Latvijas iedzīvotājiem pašreiz nav viegla, bet ceram turpināt iesākto, lai Ukrainas iedzīvotājiem šeit palīdzētu atgūt un uzturēt labu veselību,” stāsta Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrības vadītājs LU profesors Dainis Krieviņš. 

“Mūsu farmaceiti aptiekās Rīgā. Daugavpilī, Ventspilī, Liepājā un citviet satika katru no palīdzības saņēmējiem, un mēs pārliecinājāmies, cik būtisks viņiem atbalsts, iegādājoties vajadzīgās zāles un atveseļoties pēc dažādām  slimībām. Esam gandarīti, ka ar savu profesionālo darbu un kopīgiem spēkiem arī šādi kaut nedaudz varējām atvieglot Latvijā patvērumu guvušo Ukrainas iedzīvotāju ikdienu, tāpat kopš kara sākuma īstenojam arī citas atbalsta aktivitātes, kas iestājoties aukstajai ziemai arī veselības aprūpē kļuvušas vēl nozīmīgākas,” pieredzētajā dalās „Mēness aptiekas” valdes locekle, Pārdošanas, mārketinga un klientu attiecību departamenta vadītāja Evita Jurjāne-Nelsone. 

Fonds “Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība” turpina vākt ziedojumus Ukrainas iedzīvotāju ārstēšanai. 

Konta numurs: LV72PARX0017196540004

Saņēmējs: Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība

Biedrības reģistrācijas Nr. 40008047565

Pamatojums: Atbalsts Ukrainas karā cietušo ārstēšanai.

Zaļā Josta - Reklāma