Apstiprināja Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sastāvu

Pirmdien, 5. oktobrī, Rīgas domes sēdē deputāti apstiprināja Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sastāvu, tās nolikumu un apziņošanas shēmu.

Komisija ir koordinējoša un konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir koordinēt civilās aizsardzības pasākumus katastrofu un to draudu gadījumā, kā arī veicināt civilās aizsardzības jautājumu risināšanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Par Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Komisijas priekšsēdētājam būs trīs vietnieki. Par tiem apstiprināta Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Vasiļevskis un Rīgas pilsētas izpilddirektora p.i. Iveta Zalpētere. 

Pavisam komisijā darbosies 14 locekļi, kuri pārstāv Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes 1.Rīgas brigādi, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Valsts vides dienestu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi, Rīgas pašvaldības policiju, Rīgas domes departamentus un RP SIA “Rīgas satiksme”.

Apsitprinātais Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas nolikums nosaka komisijas uzdevumus, komisijas locekļu pienākumus un tiesības, kā arī darba organizācijas kārtību. 

Zaļā Josta - Reklāma