Aizvadītajā nedēļā vidēji dienā vakcinēti 1170 iedzīvotāji

Aizvadītajā nedēļā vidēji dienā vakcinēti 1170 iedzīvotāji– turpinājās gan medicīnas iestāžu darbinieku, sociālās aprūpes centru darbinieku un iedzīvotāju, kā arī tika uzsākta iedzīvotāju vecumā virs 70 gadiem vakcinācija. Centralizētu uzaicinājumu īsziņas un e-pasta veidā saņēma tie pirmie seniori, kas vecāki par 70 gadiem un bija pieteikušies savai vakcīnai vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989. 

Vakcinācija norit pēc prioritāro grupu principa – šobrīd uzsākta trešās prioritārās grupas vakcinācija, kurā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt seniori vecumā virs 70 gadiem, kas ir pieteikušies vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta.

Aizvadītajā nedēļā vidēji dienā sociālās aprūpes centru darbinieki un klienti saņēma vairāk vakcīnu devu skaitu kā medicīnas iestāžu darbinieki. Ņemot vērā februāra un marta vakcīnu piegādes plānus, tuvākajās nedēļās turpināsies senioru vecumā virs 70 gadiem vakcinācija. Šonedēļ un turpmāk arī ģimenes ārsti veiks vakcināciju pacientiem šajā prioritārajā grupā, balstoties uz saņemtajiem pieteikumiem.

Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, vietnē www.manavakcina.lvvai pa tālruni 8989. 

Zaļā Josta - Reklāma