52 gadus vecs vīrietis Ziepniekkalnā pastaigājas ar Krievijas agresiju slavinošu simboliku

Sestdienas vakarā, 9. jūlijā, pulksten 20.25 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu no kāda iedzīvotāja, kurš skaidroja, ka Ziepniekkalnā kāds vīrietis pastaigājas ar totalitārā režīma simboliku. Uz norādīto adresi tika nosūtīta Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes patruļa.

Apsekojot norādītās adreses apkārtni, likumsargi sastapa izsaucēja aprakstam atbilstošu vīrieti, kurš pastaigājās ar suni. Viņam galvā bija ausaine ar sirpi un āmuru un piecstaru zvaigzni, bet pie krūtīm bija piesprausta Georga lente. Pieejot pie vīrieša, policisti paskaidroja ierašanās iemeslu.

Sarunā ar policistiem pārkāpējs apgalvoja, ka viņš esot “par Putinu un atbalsta Putina režīmu”. Policijas darbinieki vīrietim skaidroja pārkāpuma būtību un lūdza noņemt Krievijas agresiju slavinošo simboliku, tomēr vīrietis vairākkārt atteicās to darīt. Tāpat totalitārā režīma atbalstītājs piebilda, ka, lai kārtības sargi ved viņu uz Tvaika ielu kopā ar suni, kā arī viņš nevēlas doties mājās.

Ņemot vērā pārkāpēja uzvedību, likumsargiem radās bažas par vīrieša veselības stāvokli, tādēļ tika izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde. Izvērtējot vīrieša stāvokli, mediķi nolēma, ka vīrieša hospitalizācija nav nepieciešama.

RPP darbinieki par izdarīto pārkāpumu uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu, un 52 gadus vecajam vīrietim piemēroja naudas sodu 250 eiro apmērā.

Par totalitārā režīma simbolikas izmantošanu publikā vietā piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai līdz 350 eiro.

*Attēls no notikuma vietas

Zaļā Josta - Reklāma