5 tehnikas spriedzes mazināšanai:

PRIEKS

Ieplāno prieku

Parasti mēs sagaidām, ka labas lietas ar mums notiks pašas no sevis. Bet dzīve nav ziedu pļava un itin bieži gaidīt nākas ilgi…Daudz efektīvāk ir pozitīvus notikumus radīt pašam/ai un ieplānot kalendārā dienu un laiku. Zināšana vien, ka pēc pāris dienām vai pat nedēļām Tevi sagaida mirklis laimes, dod spēku un palīdz vieglāk pārdzīvot daudzus ikdienas kreņķus. Kad būs Tava pastaiga mežāvai gar jūru, manikīrs vai pēdu masāža, tikšanās ar mīļu cilvēku vai vienkārši brīdis grāmatai, ko sen gribēji palasīt?

Troksnis • Dzirdes Sistēmas

Ierobežo informācijas troksni

Vai Tu dienu sāc ar ielūkošanos ziņu lapās, lai uzzinātu kas jauns pasaulē un cik daudz jaunu inficēšanās gadījumu? Pa dienu radio fonā, Facebook, Instagram un Twitter, bet vakarā TV? Fona troksnis un informācija nogurdina gan prātu, gan ķermeni. Samazini to apjomu un pieaugs stresa noturība. Piemēram, no rīta labāk izstaipies klusumā.

Voorpublicatie: 'De lunchpauze is vaak de enige pauze die we nemen' -  Business - Trends Style

Ieturi pauzi

Tieši tik vienkārši. Jūties noguris/usi? Iepauzē, atpūties. Briest konflikts? Apstājies, sajūti sevi un paskaties uz situāciju no malas. Nezini ko teikt? Ļauj sev padomāt. Pauzē ir spēks!

Mazgā rokas – tas ir tavs ierocis cīņā ar vīrusiem! — Santa

Mazgā rokas siltā ūdenī

Šis nav par pretvīrusu higiēnu, lai gan ļoti palīdz. Mazgājot rokas līdz elkoņiem stipri siltā ūdenī vismaz 2 minūtes var panākt būtisku atvieglojuma un miera sajūtu saspringtā situācijā.

Cik minūtes varat sēdēt pie datora. Noteikumi par darbu bērniem datorā.  Interneta atkarība

Pašmasāža

Roku saberzēšana palīdz saņemties, viegla sejas glāstīšana – atslābināties, kamēr spēcīgāka sarīvēšana – koncentrēties. Stress mēdz manifestēties noteiktās ķermeņa vietās – galvā, plecos, krustos, kājās u.c. Velti laiku, ļauj sev sajust, kur ķermenī veidojas “sastrēgums” un atbrīvo to kustībā un masējot.

Zaļā Josta - Reklāma